Dubai – accesibil sau nu?

Despre Dubai s-au spus multe…prea mult lux, extravaganta, prea cald, prea scump, superficial etc. Mi-am propus prin acest articol sa aduc Dubaiul “cu picioarele pe pamant” si sa il descriu exact asa cum l-am perceput. Daca vrei cu adevarat sa descoperi Emiratele, iesi putin din zona de comfort, si nu alege sa stai inchis in resort. De ceva timp incoace, Dubaiul nu mai este o destinatie atat de greu accesibila, ofertele sunt din ce in ce mai bune, atat pentru zboruri cat si pentru cazari. Daca iti dai silinta putin, si cauti din timp, cu siguranta vei gasi oferte decente care nu lasa gaura in buzunar. Intr-un singur oras vei vedea cei mai inalti zgarie nori in contrast cu un oras vechi, un bazar imens prin care sa te ratacesti dar si unul dintre cele mai mari mall-uri din lume, desert si mare…doar este orasul contrastelor!

Perioada optima pentru a vizita Dubaiul este din noiembrie pana in aprilie cu temperaturi medii intre 22-32 grade Celsius.

Nu prea o sa vedeti arabi muncind, de obicei sunt indieni, pakistanezi etc. Cumva, chiar aveam senzatia ca sunt in India, dar serviciile sunt foarte bune in general! (voi povesti intr-un articol viitor despre India).

Buj Khalifa

DE RETINUT!

-Nu se accepta pasapoarte temporare. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara.

-Nu este nevoie de viza, primiti stampila “on arrival” la aeroport.

-Nu va giugiuliti pe strada; nici tinutul de mana nu e foarte bine vazut.

Vestimentatia: Sunt locuri si zone unde nu se tine atat de mult cont de tinuta, dar la moschei si in zona veche a orasului incearca sa fii cat mai decent/a. Oricum, ca regula generala ar fi bine sa eviti decolteurile adanci sau rochiile foarte scurte! Eu, spre exemplu, aveam o rochie luuunga pana in pamant, dar pentru ca se distingeau picioarele prin voalul rochiei, am fost nevoita sa mai pun una peste, la Moscheea din Abu Dhabi, altfel, nu intram!

Cum ajungi?

Zborurile directe sunt operate de Wizz Air si Fly Dubai. Noi am zburat cu Fly Dubai, (oferta gasita de noi a fost de 250 euro/pers), zborul nu este foarte lung, aprox. 5 ore, dar daca te gandesti ca pleci de la iarna si ajungi la vara, nici nu mai conteaza cat dureaza! Si pentru ca am ajuns noaptea tarziu, de la aeroport am luat un Uber pana la hotel, care era destul de aproape.

Despre transport gasiti toate detaliile pe https://www.mydubai.ro/

Ce am vazut..

Burj Khalifa, desigur a fost prima noastra tinta! Inca este cea mai inalta cladire din lume, (828m si 160 etaje) si are cele mai rapide lifturi din lume, (64km/h) urechile tale vor resimti destul de puternic viteza si presiunea la care sunt supuse! Biletele le gasiti aici https://www.burjkhalifa.ae/en/

Noi am fost dupa-amiaza, astfel am prins vederea pe zi, dar si pe seara, la apus. Privelistea face toti banii!

Fantanile de la baza turnului Burj Khalifa. Sunt absolut impresionante! Noi le-am vazut cand si-au inceput “dansul”, pe la apus, din Burj Khalifa, dupa care am coborat sa le vedem mai de aproape. Deja era puhoi de lume adunata in jurul fantanilor, asa ca am gasit o alta varianta. Am mers in mall, unde magazinul Apple (et1) are un balcon cu vederea exact spre fantani, daca aveti putin noroc, prindeti o vedere chiar mult mai buna decat daca priviti de la nivelul solului. Bineinteles puteti sa optati si pentru restaurantele de langa fantani, si sa luati cina in timp de admirati jocul de lumini.

Burj al Arab. Singurul hotel de “7 stele” din lume, nu cred ca este cineva care nu stie asta.. daca vrei sa il vezi si in interior, poti doar cu o rezervare la unul din restaurantele din interior si costa aproximativ 100 euro/pers. Daca vrei doar sa il admiri, o porti face pe plaja Jumeirah, care este in apropierea hotelului.

Burj al Arab

Dubai Mall este un obiectiv turistic in sine! Este cel mai mare mall din lume dupa suprafata totala ocupata! Are sute de magazine si galerii prin care sa va pierdeti o zi intreaga.

Acolo este si Dubai Aquarium, acvariul imeeens, care adaposteste mii de specii de pesti si animale marine. Pretul pentru un bilet incepe de la 100 dirhami (aprox.112 lei), dar daca nu vrei sa platesti, poti admira rechinii, prin peretele de sticla de 10m inaltime si 51 lungime. Va fi greu sa te dezlipesti de el si sa pleci! Toate detaliile si preturile le gasiti aici https://thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx

Dubai Aquarium

Meena Dubai Bazaar. Se afla in partea veche a orasului, si este un bazar plin de culoare si de mirosuri! Aici gasiti saci intregi de condimente, de la zeci de sortimente de ardei iute, la scortisoara sau sofran.

Dubai Museum se afla tot in partea veche a orasului, si este cea mai veche cladire din Dubai. Costa 3 dirhami/adult si 1/dirham copil sub 6 ani! Nu trebuie ratat!

Dubai Frame  reprezinta poarta dintre vechiul Dubai si noul Dubai. costa 50 de dirhami. Are 150 m, si poti admira peisajele de la inaltime, sau sa mergi pe podeua de sticla (daca nu ai rau de inaltime).

Dubai Frame

Dubai Creek – plimbare cu abra (taxi pe apa) Canalul Dubai Creek separa Bur Dubai de Deira, centrul orasului. Barcutele traditionale traverseaza canalul la un interval de cateva minute, si costa doar 1 dirham/pers. Puteti sa coborati in diverse zone sau sa ramaneti pana la final, sa va bucurati de plimbare, de casutele traditionale si minaretele de pe marginea apei.

Dubai Creek
Dubai Creek

Safari in desert. Asta a fost una dintre partile noastre preferate! Atat de “preferata”, incat am fost de doua ori! 😊 excursiile le-am achizitionat pe tripadvisor.com si nu am avut niciun fel de problema. Pachetul contine preluarea de la hotel, plimbarea pe dunele de nisip, cina intr-un camping de bediuni, bauturi la discretie, tatuaj cu henna, plimbare cu camila, sandboarding, si drop off la hotel. Va recomand sa aveti haine  care sa va acopere cat mai bine, mai ales parul! Bate vantul destul de tare si o sa fiti plini de nisip! Oricum, experienta este senzationala!

Dubai Marina o sa-ti placa sigur! Te poti plimba printe cladirile inalte de-a lungul apei, sau sa iei cina in timp ce privesti yacht-urile de lux din port. Sunt si hoteluri bune in zona, dar bineinteles ceva mai scumpute!

Dubai Marina

Palm Jumeirah, insula artificiala in forma de palmier. Aici este si faimosul hotel Atlantis. Daca nu mergi cu masina, sau daca nu stai pe insula, poti ajunge cu metroul si apoi cu monorailul. Preturile sunt ceva mai piperate pe insula!

Intr-un articol viitor o sa va povestesc si despre excursia de o zi in Abu Dhabi. Per total, a meritat experienta, mai ales ca ne doream de mult sa bifam si aceasta destinatie!

Sper ca v-am fost de folos!

6 gânduri despre „Dubai – accesibil sau nu?

  1. Un articol punctual, ai reusit sa cuprinzi in cateva randuri cele mai importante aspecte ale Dubaiului.
    Sunt atat de multe de povestit despre Dubai incat un articol nu e suficient, le asteptam si pe urmatoarele.
    Dubaiul a devenit o destinatie accesibila si diferentele de pret fata de Europa nu exista, ba chiar as putea spune ca uneori e mai ieftin in Dubai.
    Pentru cititori tai dorinici de a descoperi Dubaiul, ii rugam sa ne urmareaca pe @SejurInDubai. Noi le putem face vacanta mai usor de organizat si sa le dam informatii utile!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise