Verona, my love!

Romeo si Julieta, clar! Si pentru ca escapada noastra a fost pentru a sarbatori aniversarea nuntii noastre, Verona a fost destinatia perfecta! A fost suficient ca al meu “Romeo” sa spuna intr-o seara ca si-ar dori, candva, sa ajungem in Verona! Zis si facut! Am luat biletele si l-am anuntat ca de ziua noastra plecam undeva, dar o sa afle unde, in aeroport! Si chiar am reusit sa tin suspansul pana am ajuns la verificarea pasapoartelor si a biletelor de avion! 😊 Auzisem despre Verona ca este frumoasa, dar mi-a depasit asteptarile!

Verona view

Cum ajungi?

Exista zboruri directe catre Verona, insa preturile sunt destul de piperate. Asa ca am ales Milano (Bergamo), iar apoi o masina inchiriata. Si da, a costat mai putin decat daca luam biletele de avion direct spre Verona! Zborurile spre Milano sunt destul de ieftine in general, insa eu am ales sa platesc ceva in plus pentru a pleca dimineata si sa ne intoarcem seara, dat fiind faptul ca am plecat de vineri pana duminica si voiam sa profitam la maxim de scurta escapada! Daca nu sunteti constransi de numarul de zile sau de ore, ofertele de zbor sunt aproape irezistibile.

Masina am inchiriat-o prin Rentalcars.com si nu am avut nicio problema! A costat doar 30 euro pentru cele 3 zile. Din Bergamo pana la Verona sunt 120 km si se parcurg extrem de rapid si usor.  Preturile la cazare incep de pe la 50-60 euro/noapte pe Booking.com

Ce am vazut..

Casa di Giuletta – Balconul Julietei este cel mai cunoscut obiectiv in Verona. Ca sa ajungi aici va trebui sa iei la pas stradutele mici si cochete din centru. Nu te grabi sa ajungi, ai ce sa admiri pe drum! Intrarea se face printr-un gang mic, cu peretii plini de semnaturi, declaratii si promisiuni ale indragostitilor ce au trecut pe acolo. Ca sa ajungi in curtea in care se afla statuia si balconul Julietei nu costa nimic, dar daca vrei sa ajungi exact in balconul celebru, trebuie sa platesti un bilet care costa 8 euro/pers.

Casa di Giuletta
Juliet’s Balcony

Verona Arena sau Colosseum-ul din Verona este fratele mai mic al Colosseum-ului din Roma, al treilea Amfiteatru Roman ca marime si inca functional. Aici se tin concerte de opera la nivel international. Mai multe detalii aici https://www.arena.it/arena/en

Torre dei Lamberti se afla la doar o straduta distanta de Casa di Giuletta. Biletul costa 8 euro/pers. De aici puteti vedea Verona in 360°. Mai multe detalii aici https://torredeilamberti.it/en/biglietteria/

Torre dei Lamberti
Torre dei Lamberti

San Pietro Castle. Privelistea de aici, mai ales la apus, este extraordinara. Funicularul care ajunge in varful dealului pe care este situat castelul costa doar 2 euro/pers/dus-intors. Puteti sa ajungeti si pe jos sau cu masina.

San Pietro Castle
San Pietro Castle view

Palatal si gradinile Giusti. Palatul era inchis pentru un eveniment privat, insa am reusit sa ne bucuram de gradinile supeeerbe. Biletul costa 10 euro/pers si merita toti banii! Detalii suplimentare gasiti aici https://giardinogiusti.com/opening/

Giusti’s Gardens

Castelvecchio Museum. Aici biletul costa 6 euro/ pers, dar daca nu aveti timp sa vizitati in interior, puteti sa admirati curtea sau podul celebru peste raul Adige.

Castelvecchio
Castelvecchio Bridge

Nu uitati sa va rataciti in timp ce va racoriti cu o inghetata delicioasa! Pana atunci ne vedem in Sirmione, in urmatorul articol!

Un gând despre „Verona, my love!

Comentariile sunt închise