Sirmione. Perla lacului di Garda

Sirmione

Dupa Verona (despre care v-am povestit in articolul anterior), am poposit in Sirmione. Era pacat sa nu bifam macar un loc de pe malul lacului di Garda, cel mai mare lac din Italia.
Sirmione este situat pe o peninsula din sudul lacului Garda si este printre cele mai renumite statiuni. Sunt aproximativ 40 km din Verona si se ajunge foarte usor.  Sirmione a reusit sa ma surpinda in cel mai placut mod, de cum am ajuns! Desi era destul de innorat, am lasat masina la hotel si am luat la pas fiecare coltisor, mai ales ca am avut atat de putin timp la dispozitie. Da, ne-a prins ploaia pe seara in drum spre hotel dar nu ne-a ramas decat sa fugim prin ploaie, ca doi copii…

Ce am vazut

Cumva, parca este alta Italie, mai calma, mai pitoreasca, mai frumoasa decat orice loc din Italia vazut de mine pana acum. Celebra Maria Callas este cumva simbolul statiunii. Spunea ca Sirmione este „Raiul pe pamant”. Casa ce i-a apartinut poate fi vazuta din exterior.

Privelistea spre lac si munti iti taie respiratia, mai ales atunci cand este senin.
Stradutele mici din orasul vechi sunt un labirint in care sa “te ratacesti” este o adevarata placere. Sunt pline de culoare, de viata si buna dispozitie.

Sirmione streets

Plimbare cu barca
Dureaza aprox. 30’ si face un tur al peninsulei. Odata ajunsi in larg, o sa va simtiti ca la mare. Privelistea catre malurile statiunii si imprejurimi este fabuloasa! Costa 10 euro/pers.
Castelul Sirmione, puteti sa urcati (150 trepte) si sa admirati tot centrul istoric, pentru doar 5 euro/pers.  

Boat trip view
Sirmione Castle
Sirmione Castle

Cum ajungi?
Dupa cum va spuneam noi am inchiriat o masina, insa se poate ajunge si cu trenul. Am vazut cateva preturi bune pe Trainline. Se poate ajunge si cu masina pana aproape de castel, este o parcare mare pe partea dreapta in sensul de mers catre centrul statiunii (cota 2 euro/ora), se citcula chiar si prin orasul vechi, insa nu recomand. Stradutele sunt foarte inguste si pline de turisti si orice manevra este destul de dificila. In plus, ati venit sa va plimbaaaati, lasati masina si bucurati-va de tot ce este in jurul vostru!
In general preturile sunt destul de ridicate fata de alte locuri din Italia, mai ales fiind o statiune turistica, insa merita fiecare banut! Cazarile pentru un hotel de 3*** incep de la aprox. 50 euro/noapte (cu mic dejun). Noi am stat la Hotel Gardenia si am fost multumiti. Am dat si de o romanca angajata acolo care ne-a cam rasfatat la micul dejun! Daca aveti ceva timp si va doriti un parc de distractii si multa aventura, la doar cativa kilometri se afla Gardaland, cel mai mare parc de distractii din Italia.

Mancarea este excelenta! Am luat cina chiar langa castel, ba chiar am impartit pizza cu o randunica hotomana. 
Inghetata! Sa nu ratati inghetata! Dar ce spun eu aici, nici nu cred ca aveti cum sa ignorati gelateriile cu zecile de arome si culori carora nu poti sa le rezisti!

Te-am convins?