Doha – tur Qatar Airways intre zboruri

Doha Corniche

Aeroportul Hamad International este in top 10 cele mai frumoase aeroporturi din lume conform Skytrax.  Si credeti-ma, este! Aeroportul este imeeens insa foarte bine structurat, nu ai cum sa te ratacesti!

Daca urmeaza sa zbori spre Asia sau oricare alta destinatie, iar escala este mai lunga de 5 ore, atunci ai ocazia sa iesi si sa vizitezi Doha. Noi l-am tranzitat de 2 ori, prima data spre India, iar a doua oara spre Japonia. Am avut o escala de aproape 12 ore spre Delhi, dar asta nu ne-a speriat, ne-am documentat si am vazut ca se poate vizita Doha intre doua zboruri. Tocmai bine, am mai bifat o destinatie, asa, din zbor!

Teddy Bear Area – Hamad International Airport

Cum ajungi?

Daca zburati cu Qatar Airways, va puteti inscrie online aici pentru turul organizat de ei, gratuit. Inscrierile se pot face si la ghiseul din aeroport (Teddy Bear Area), insa acolo “primul venit este si primul servit” si riscati sa nu prindeti o ora favorabila care sa se incadreze in escala voastra. Nu mai este nevoie de viza pentru a iesi din aeroport, veti primi una on-arrival.

The Pearl View

Asa cum spuneam, nu ai cum sa te racesti aici, desi aeroportul este foarte mare, este foarte bine marcat. Terminalele pornesc dintr-un nod central (Teddy Bear Area), foarte usor de reperat. Daca nu ai timp sa iesi din aeroport sau pur si simplu nu vrei, vei gasi variante sa iti umpli timpul, fie la shopping in duty-free, fie la hotelul din aeroport care are si piscina, in salile “quiet room” unde poti sa tragi un pui de somn sau in lounge-uri. Noi folosim Priority Pass in toata lumea, iar aici lounge-ul care poate fi accesat prin acest Pass este Al Maha Transit Lounge.

Ce am vazut..

Turul dureaza  doua ore jumatate – trei, in functie de norocul pe care il aveti cu  ghidul. Prima oprire in turul organizat de Qatar Airways este Museum of Islamic Art. Daca aveti noroc poate si intrati. De aici privelistea spre Doha Corniche este supeeerba. Urmeaza Katara Cultural Village iar apoi The Pearl, insula artificiala in forma de cerc. Este o zona cu proprietati de lux, yachturi, magazine si restaurante fine. Nu o sa popositi prea mult aici, asa ca profitati de fiecare secunda.

La final,  ajungeti in zona veche a orasului, Souq Waqif, plina de bazaruri, restaurante traditionale, obiecte hand-made etc. Noi am avut norocul sa prindem turul de dupa-amiaza spre seara, dupa lasarea serii, cand atmosfera tocmai incepea. Am apucat sa luam cateva suveniruri si un desert al carui nume, nu mi-l mai amintesc. 😊

Doha Downtown

Si ca sa fiu sincera pana la capat, noi am mai tras o fuga singuri prin Doha! Cum asa? Am ajuns foaaarte devreme, somn nu aveam, si mai erau muulte ore pana la tur, asa ca am fugit. Din aeroport am luat un autobuz si am coborat in zona Doha Coriche, am vizitat in tihna Museum of Islamic Arts si am luat-o la pas pe faleza pana am ajuns in zona cu zgarie-nori. Zona nu este foarte animata, trotuarele sunt putine iar oameni pe strazi…si mai putini!  Nu vad Doha ca pe o destinatie de vacanta, insa o escapada pe durata escalei este de neratat!

Museum of Islamic Art – exterior
Museum of Islamic Art – interior
The Pearl
The Pearl
Souq Waqif
Souq Waqif
Souq Waqif