Escala Istanbul cu Turkish Airlines

Galata Tower

Prima data am zburat cu Turkish Airlines spre Kenya. Am avut escala de 8 ore la Istanbul. Nu este nicio colaborare cu Turkish, dar chiar am fost super incantata de serviciile lor si consider ca meritati si voi sa stiti.

Ne-am tot gandit ce sa facem, de stat in lounge atatea ore, nu prea aveam stare. Si am tot cautat variante pana am dat de aceasta de la Turkish Airlines. Daca ai minim 6 ore escala, poti face un tur de Istanbul, TourIstanbul se numeste.

Cum functioneaza?

Imediat ce am aterizat, am fugit catre ghiseu. Nu este ne voie de rezervare inainte, dar trebuie sa faceti tot procesul de iesire din aeroport. ATENTIE: pasaportul trebuie sa aiba minim 6 luni valabilitate. De acolo apoi un microbuz ne-a preluat cu ghid. Ce mi s-a parut foarte interesant, a fost ca au obiectivele pe zile. Adica nu alergi de nebun sa bifezi locatii. Sunt pe zone. Lunea o zona, martea alta etc. Iar pentru escalele maj lungi, exista trasee pentru toata ziua cu mic dejun si pranz, iar cele de 6 ore doar cu pranz, da da, platit de ei. Eu sincer am crezut ca ne duc la restaurant si fiecare se descurca. Si am cerut nota, bineinteles…dar, mi-au spus sa stau linistita, ca este inclus, si nu trebuie platit nimic. Mancarea a fost foarte buna, am mancat undeva pe langa Hagia Sofia.

Taksim Square

Apoi ne-a preluat busul si ne-a dus la Piata Taksim. Am vizitat moscheea, doua biserici, una ortodoxa si una catolica, si am urmat straduta Istiklal pana la Turnul Galata. A fost mai mult decat suficient.

Hippodrome

Asa ca daca ai de gand sa zbori cu escala in Istanbul, acum stii ce ai de facut sa transformi asteptarea banala in ceva interactiv si interesant.

Sa va fie de folos! Astept sa imi spuneti daca ati incercat Touristanbul si va astept si pe INSTAGRAM cu multe multe poze.

Istiklal Street
Istanbul
Galata

Un gând despre „Escala Istanbul cu Turkish Airlines

Comentariile sunt închise