Iata ce poti face intr-o escala la Munchen

De foarte multe ori, atunci cand ne cautam zboruri, ne lovim de problema escalelor. Daca sunt prea scurte pot fi riscante, daca sunt prea lungi, ce facem ? Astazi va povestesc despre ce puteti face daca aveti o escala mai lunga de 6 ore, la Munchen.

Eu am zburat spre Montreal, cu o escala de opt ore jumatate la Munchen. Din start mi-am spus ca este ocazia perfecta sa vad un oras frumos, si sa treaca si timpul mai repede in loc sa stau in aeroport. Asa ca m-am pus pe documentat. Este important sa aveti minim 6 ore, ca sa nu fiti pe graba sau stresati de timp sa prindeti urmatorul zbor. Bagajele mari au mers la cala, asa ca am avut fix un rucsacel mic cu strictul necesar. Daca aveti totusi un bagaj mai mare de mana, incercati sa il lasati in aeroport la lock-erele speciale contra-cost, nu are rost sa le carati.

Cum ajungi in centrul orasului ?

Autobuzul Lufthansa Express este chiar la iesirea din terminal, circula la fiecare 20 de minute si  puteti sa va luati biletul online sau direct la sofer si costa 18 euro/dus-intors/persoana. 

Autobuzul face intre 30 si 45 minute, ultima lui statie fiind in centru langa gara centrala. De acolo in doar 3 minute, sunteti in centrul orasului. La intoarcere sincer a facut mai putin, dar nu va bazati pe asta, luati-va timp. Va trebui sa faceti din nou toata procedura de security in aeroport.

Inainte sa va las obiectivele principale pe care le puteti bifa, voiam sa va amintesc sa nu uitati sa va relaxati, sa o luati usor la pas, sa va opriti sa beti o cafea buna si mare (da, acolo canile cu cafea sunt imeeense) si sa va bucurati de un bratwurst autentic de pe strada.

Turnul Primariei – pentru 6 euro, poti urca in turnul primariei si sa admiri tot orasul. Nu rata obiectivul, chiar merita !

Marienplatz – este punctul central al orasului. Bucura-te de arhitectura impresionanta a cladirilor ce inconjoara piata.

Marienplatz vazuta din turn

Catedrala din Munchen – accesul este gratuit, si este foarte aproape de Marienplatz.

Munich Catedral

Viktualienmarkt – este la 1 minut de Marienplatz, este o piata cu de toate, flori, dulciuri, fructe, street food, opreste-te si incearca un bratwurst. OBSERVATIE : am vazut ca in piata foarte multi nu aveau POS, asa ca ia ceva cash cu tine !

Court Garden – o scurta plimbare prin parc, in liniste, este binevenita oricand.

Munich streets

Enjoy !