Ce sa faci o zi in Gibraltar

Gibraltar The Rock

Gibraltar este faimos atat pentru locatia sa strategica de-a lungul timpului, de pe vremea lui Napoleon, cat si in al doilea Razboi Mondial, devenind poarta englezilor catre Mediterana. Este faimos si pentru aeroportul pe care il detine. Este una dintre cele mai dificile si spectaculoase piste de aterizare din lume. Doar capitanii au voie sa efectueze aterizarile pe aceasta pista.

Gibraltarul apartine Angliei, asadar, nu este in UE, aveti nevoie de pasaport ca sa treceti granita. Nu este nimic complicat, se trece foarte usor. As trage un semnal de alarma legat de reteaua de telefonie!! Am crezut, ca va fi aceeasi ca in Spania, dar a intrat reteaua lor de Gibraltar, aveam datele pornite din Roaming, si am reusit sa imi incarc factura cu cateva zeci de euro intr-un timp foarte scurt!

Gibraltat Airport

Ajunge o zi pentru Gibraltar?!

Cu siguranta, da! Suprafata totala a acestuia este de 7km patrati. Un fleac. De cum treceti granita, este pista aeroportului. Este interesant sa o traversati pe jos. Daca prindeti o aterizare sau o decolare, se coboara bariera si toata lumea asteapta sa treaca avionul dupa care se redeschide circulatia.

Portul este micut, dar foarte dragut, merita o pauza de cafea. Este si un vas de croaziera, transformat in hotel, iar la ultimul etaj are o terasa superba unde puteti sta la cafea cu un view superb!

Gibraltar Port

Atractia principala a Gibraltarului, ramane varful acestuia, The Rock, unde gasiti celebrele maimute, si vederea spre Maroc. Sunt 2 metode de a ajunge: tur ghidat, sunt peste tot ghizi cu van-uri care asteapta turisti, dar eu sincer nu recomand…pretul oricum e mai mare, te va grabi sa bifezi obiectivele etc.

A doua metoda este telecabina. Aici din nou, exista varianta sa urci si sa cobori cu telecabina si pretul este mai mic, sau sa urci cu telecabina si sa cobori pe jos (pretul fiind mai mare pentru ca este rezervatie) dar poti sa intri si la pestera st. Michael, apoi sa cobori pe Mediteraneean steps, sa intri in tunelurile sapate pe vremea lui Napoleon, si sa vezi si Castelul care este aproape de baza la coborare. Practic, vezi toata stanca, in cat timp vrei tu! Las preturile aici.

Tunelurile din vremea razboiului
St.Michael’s Cave

Europa Point, se spune ca este punctul cel mai sudic al europei. Se vede foarte bine Africa si stramtoarea Gibraltar, este in capatul opus al Gibraltarului, parcarea este gratuita. Iar daca alegeti sa lasati masina in Spania, sunt parcari pazite chiar la granita, iar apoi puteti lua autobuzul nr 2 care duce la Europa Point.

Europa point – Africa view

Acestea fiind spuse, astept si impresiile voastre despre Gibraltar. Mai las cateva poze si va astept pe instagram calatoreste_cu_emma

Gibraltar
Gibraltatr airport
Streets of Gibraltar
Gibraltar Runway
Gibraltar port