Washington D.C.- cât de mare e Casa Alba?

The White House

Probabil, asta este cea mai frecventa intrebare atunci cand povestesc despre Washington. Si ca sa raspund, nu, nu-i deloc mare! Este frumoasa, dar nu atat de mare precum pare la TV sau in poze, dar clar este obiectivul principal in Washington.

Am fost de 2 ori, in aceeasi perioada, inceputul lunii noiembrie. Prima data, am murit de frig cu o maxima de 1 grad, iar ultima data, au fost si 27 grade intr-o zi! Mi-ar fi greu sa recomand sau nu perioada asta, la noi a depins de congresul medical al sotului, care este in perioada aceea.

Merita sa vii special pentru Washington in SUA?

Sincer, nu cred. Chiar daca biletele de avion au fost ok la pret, am avut si o reducere de membru la British Airways, si am platit 640€ dus intors/persoana.

De la aeroport, am venit cu metroul pana in centru, e ceva distanta, si daca plecati tot de acolo acordati macar o ora drumului pana la aeroport. Detalii despre metrou aici.

Si totusi, de ce sa nu vii special? Pentru ca sunt suficiente 4-5 zile maxim pentru a-l parcurge pe indelete. Ideal ar fi sa cuplati cu ceva, si ce altceva, decat New York, care este la 400 km. Sau poate Philadelphia care este si mai aproape. Odata plecati peste ocean, ideal e sa stati macar 10 zile. Sa aveti timp sa intelegeti ceva. Distantele sunt foarte mari si se pierde mult timp intre obiective/orase.

Washington este total diferit fata de restul oraselor americare pe care le-ati mai vazut pe la TV. Nu exista downtown cu zgarie nori. Pentru SUA, Washington este un oras relativ nou, construit special pentru a fi capitala Statelor Unite. Inca de la inceput regimul de inaltime a fost limitat. Cea mai inalta cladire din Washington este Obeliscul, care este si punct de reper, nefiind nimic mai inalt decat el. Strazile si trotuarele sunt foaaarte largi, nu ai nicio secunda sentimentul de aglomeratie, asa cum se intampla in marile capitale europene.

Probabil, este printre singurele orase care are acces gratuit la peste 80% dintre muzee. Trebuie doar sa te programezi online.

Ce am vazut in Washington D.C.?!

Casa Alba, poate fi vazuta doar din exterior, ideal este sa nu prindeti vreo deplasare de-a presedintelui, pentru ca securitatea este maxima si atunci nu va puteti apropia asa de mult. Altfel, se ajunge pana la gard, in fata. Pe spatele gradinii, nu poti ajunge asa de aproape de casa.

The White House

In acelasi ax cu Casa Alba, se afla Obeliscul. Fiind cea mai inalta cladire, merita urcat (cu programare online). Este singura modalitate de a vedea Washington-ul de sus.

Washington Monument

World War II Memorial, trebuie luat usor, la pas, de-a lungul fantanilor. Si parcul este frumos, cu siguranta merita o plimbare.

World War II Memorial

Zona The Mall este locul in care se afla majoritatea muzeelor. Nu, nu este zona de shopping, ci de muzee. Noi am ales sa mergem la Muzeul Aerospatial, mi s-a parut mai interesant si interactiv! (Din nou, programare online, gratuit)

Exista un autobuz care circula doar in zona asta, intre Capitoliu si World War II Memorial, costa 2$ un bilet. Dar recomand muuuult mers pe jos.

Capitoliul nu trebuie ratat sub nicio forma. Intrati pe site si faceti programarea direct. Este simbolul Statelor Unite, cladirea si povestea sunt de-a dreptul impresionante. S-a scris mult istorie pentru America acolo.

U. S. Capitol
U.S. Capitol

Portul The Wharf este si el de bifat, ba chiar si o plimbare pe rau pana la Alexandria. Mai ales la apus. Si terasele din port sunt foarte bune.

The Wharf

De asemenea, nu trebuie ratata o plimbare in cartierul Georgetown. Stradutele si casele sunt extrem de cochete si aveti ce sa admirati si sa pozati. Noi am prins fix in perioada cu Halloween si era decorat peste tot.

Georgetown
Georgetown

Si nu in ultimul rand, Pentagonul, bineinteles, vazut de la exterior, dar merita o fuga cu metroul.

Ps: daca vreti shopping, recomand Potomac Hills. Iar daca nu aveti masina, puteti lua un Uber, costa cam 80$ un dus. Spoooor!

Mai las cateva poze, va astept pe instagram calatoreste_cu_emma! Have fun!

Un gând despre „Washington D.C.- cât de mare e Casa Alba?

Comentariile sunt închise