City-break Milano – Lacul Como

Probabil, una dintre cele mai titrate combinatii de city-break, este Milano+Lacul Como. Aproape de fiecare data cand caut zboruri, imi apar si oferte pentru Milano, la preturi foarte mici. Asa ca, daca aveti un weekend liber, si nu aveti planuri, puteti opta pentru o fuga aici.

Duomo di Milano

Cum am ajuns?!

Biletul de avion din Bucuresti a fost 33€/persoana dus intors, am zburat 2 ore, practic zborul este mai scurt decat un drum in Poiana Brasov. Am zburat la aeroportul din Bergamo, de aici, sunt autobuzele care duc la gara centrala – Milano Centrale cu 12€/pers/sens. Biletele se pot achizitiona online sau direct la urcarea in autobuz.

Catre lacul Como, se ajunge cu trenul din Milano Centrale. Biletul costa 7,10€/pers/sens, pana la Varenna (durata – 1h). Biletele se pot achizitiona atat online, cat si direct din gara de la aparat.

Pentru mijloacele de transport in comun, cartela este valabila 90 minute din momentul activarii, si se poate folosi atat la tramvai, autobuz sau trenurile urbane. Se pot lua bilete din unele statii, dar uneori pot fi inchise si cel mai sigur este sa aveti aplicatia ATM si incarcati acolo calatoriile.

Ce sa vezi?

In prima zi, am mers pe jos 18km. Am luat-o la pas si am vazut cat de mult s-a putut.

Domul – este atractia principala si emblema orasului Milano. Pentru vizita, va recomand biletele online, in combinatia care vi se potriveste. Fie doar Domul, fie combinat cu muzeu sau terasa domului de unde se vede orasul. Link aici.

Galeriile Vittorio Emanuele – punctul zero pentru moda si fashion. Aici sunt toate magazinele mari, toate brandurile internationale foarte cunoscute. Sincer, mai mult decat window shopping nu cred ca este cazul, dar,cladirea in sine, este impresionanta.

Castelul Sforzesco – biletele se gasesc tot online. Merita o vizita. De aici este parcul Sempione, iar intr-o plimbare usoara, ajungeti la Arco della Pace.

Sforzesco Castle
Arco della Pace

Biserica Santa Maria delle Grazie– merita bifata. Aici este o pictura celebra cu cina cea de taina pictata de Leonardo da Vinci.

Bosco Verticale – vara in mod special, cladirea este toata verde, datorita plantelor. Parerile au fost mereu impartite, dar totusi, ramane o cladire interesanta.

Varenna – localitatea este exact la malul lacului. Stradutele mici si cochete va vor face sa petreceti ceva timp, fie la o cafea, fie la inghetata, iar mai apoi, sa luati ferry catre Bellagio. Din barca peisajul este superb, iar casutele se vad ca un tablou de la distanta. Biletul de ferry il puteti lua de aici.

Varenna
Lake Como

Va recomand sa alocati o zi pentru lacul Como, sa nu fiti pe graba si sa aveti timp sa va bucurati de liniste si peisajele deosebite.

Bellagio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s