Escala 12 ore in Paris

De cele mai multe ori, atunci cand alegem un zbor, vine la pachet cu o escala lunga. Uneori, pentru mine, inseamna o ocazie sa bifez rapid inca un oras, indiferent ca l-am mai vazut sau nu. Si desi am mai fost la Paris de vreo 2-3 ori inainte, escala asta mi se parea perfecta pentru o escapada. Eram la intoarcerea din Mauritius, dupa un zbor de 11 ore, si desi eram obositi, nu voiam sa ratez ocazia. Am facut planul, dar cum socoteala de acasa nu este aceeasi cu cea din targ, toate s-au dat peste cap. Cum asa?? ei bine, desi nu am avut ca bagaje de mana decat cate un rucsac, si teoretic sa iesim din aeroport si sa ajungem in centrul Parisului parea ceva foarte simplu, nu a fost asa. Trenul care face legatura intre aeroport si oras, a avut o defectiune tehnica, si nu doar ca el n-a functionat, dar a dat peste cap si alte legaturi de trenuri. Autubuzul ar fi facut enorm. Bun, dar ce facem?? Am luat metroul, si el full. La un moment dat, am fost dati jos toti la o statie, depaaarte de oras, si sfatuiti sa luam alt tren la suprafata. Puhoi de oameni, nu am prins primul tren. Cu chin si vai am reusit sa luam urmatorul tren. Am ajuns undeva langa Notre Dame si am decis sa mergem pe jos cat putem. Toata nebunia asta, cu ajunsul de la aeroport pana la Notre Dame a durat aproape 4 ore. Plus drumul inapoi spre aeroport (nu a durat decat 50 minute cu trenul) dar ne-am luat masuri de siguranta, asa ca noi am ramas cu 4 ore din cele 12 sa exploram un pic. Poate a fost doar ghinion, dar am mai auzit de cazuri similare.

Sincer, nu stiu cat a meritat, si obositi fiind, dar nici nu pot spune ca regret. Singurul sfat este sa va luati timp si sa nu mergeti la risc.

Ce am apucat sa bifam: Notre Dame, Louvre(exterior), Turnul Eiffel, plimbare pe maul Senei si stat la o cafea undeva in apropierea turnului.

Notre Damme
Sena

Cu siguranta, efortul merita facut, chit ca doar pentru o simpla cafea. Vibe-ul orasului este altul fata de timpul care se scurge greu in aeroport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s